Fem föreningar i samverkan

Fem föreningar i samverkan har ett unikt samarbete föreningarna emellan.

När det i olika sammanhang skulle bestämmas tidpunkt för något arrangemang, uppstod frågan ”är det något annat då?”. Någon ställde frågan, ”kan inte ordförande för föreningarna träffas med jämna mellanrum och planera så att det inte blir några kollisioner”. Sagt och gjort, kontakter togs och ett givande samarbete inleddes, som även ledde till gemensamma projektet som soppluncher, vandringsled runt sjön m.m.

Idag har ”Fem Föreningar i samverkan” regelbundna möten för att samordna alla aktiviteter som sker i Örsjö. Det är ett unikt samarbete som drar nytta av kraften hos de eldsjälar som driver de olika föreningarna.

Fem Föreningar i Samverkan

Fem Föreningar

Örsjö Byalag
– är en opolitisk intresseförening där vi arbetar för att utveckla Örsjöbygden. Vi arbetar för att det skall skapas en långsiktig hållbar servicelösning för lokalbefolkningen och därigenom också skapa en attraktiv miljö som lockar till inflyttning och företagande. Vi sköter bland annat miniåtervinningsstationen och elljusspåret. Örsjö Byalag anordnar Örsjö Byamarknad.

Vill du stödja vårt arbete kan du bli medlem i föreningen.

Byalagets stadgar kan du läsa här.

örsjöbyalag logo

Kontaktpersoner:
Roy Runmark
Telefon:0703-25 06 62
Lars Lidberg
Telefon: 070-525 20 73

Ordförande. Roy Runmark
Sekreterare/medieansvarig: Dann Aragrim
Kassör: Carl-Bertil Nilsson

Örsjö PRO
– bildades i september 1973. Då hade föreningen 17 medlemmar, nu är vi inemot ett hundra medlemmar. Vi har nio månadsmöten om året med underhållning, föreläsningar m.m. Vi anordnar Julbord, vårluncher och resor. I samarbete med ABF har vi studiecirklar. Under vinterhalvåret har vi gympa och under sommarhalvåret spelar vi Boule. Det viktigaste är att vi träffas och har det trevligt tillsammans.

Pro Örsjö

Kontaktpersoner:
Ordf. Monika Pettersson
Telefon: 0481-200 07
E-Post: monika.pettersson@gmail.com

Karin
Telefon: 0481-200 81

Svenska Kyrkan – Nybro Pastorat
– Örsjö Kyrka som ligger ”mitt i byn” är unik. Det finns inte många med det utseendet i Sverige. Med sin sexkantiga form och spännande interiör, lockar den många besökare året runt. Varje söndag firas där gudstjänst kl 17:00. På sommaren är det gudstjänst varannan söndag i någon av byarna runt om. Snett mitt emot kyrkan ligger det gula församlingshemmet. Där är det barnverksamhet på fredagarna, körövningar, syföreningsmöten, missionsauktion osv. Församlingshemmet går att hyra.

Svenska Kyrkan


Kontaktperson

Präst: Göran Madeland
Telefon: 0481-435 54
E-Post: goran.madeland@svenskakyrkan.se

Örsjö Bygdegårdsförening
– drivs, som en ideell förening och finns i utkanten av Örsjö samhälle. Där kan DU hyra lokal för födelsedagskalas, bröllop, styrelsemöten, studiecirklar m .m. DU kan öven besöka oss på våra egna aktiviteter såsom Valborgsmässorevyn, Nationaldagsfirande, Teater, Trubadurkvällar, och mycket annat. Varje måndag, oktober-april är alla välkomna kl 18:30 att spela bordtennis för nöjes skull.

bygdegardarnas riksforbund

Kontaktpersoner:
Ordförande. Börne Thorstensson
Telefon: 0709-60 75 27
E-Post: borne.thorstensson@telia.se
Vaktmästare:
Bibbi och Timmy Sandberg
Tel: 0481-200 95

Örsjö Idrottsförening
– har en väl fungerande idrottsförening med anor från 1926. Många Örsjöbor har någon gång varit engagerad i ÖIF och respekten för föreningen runt om i kommunen är mycket stor!. Kolla görna in vår välbeökta hemsida för mer information om matcher, spelare, sponsorer och kontakter. www. orsjoif.se.

Örsjö Idrottsförening

Kontaktperson
Ordf. Petter Wåhlin
Tel: 0481-203 73
E-Post: wahlin.petter@hotmail.com